De gemeente vraagt een Indicatie banenafspraak voor u aan. U kunt ook zelf een Indicatie banenafspraak aanvragen. Dit doet u door een Beoordeling arbeidsvermogen aan te vragen.

Deze voorwaarden gelden voor een Indicatie banenafspraak:

  • U staat niet in het doelgroepregister.
  • U kunt werken bij een gewone werkgever.
  • U heeft een ziekte of handicap die waarschijnlijk nog 6 maanden of langer duurt.
  • Door uw klachten kunt u niet het minimumloon per maand verdienen. Ook niet met begeleiding of een aangepaste werkplek.

Daarnaast geldt 1 van deze 2 situaties:

  • U valt onder de doelgroep van de Participatiewet. U krijgt of heeft recht op bijstand of begeleiding naar werk van de gemeente.
  • U volgt of volgde voortgezet speciaal onderwijs (vso), praktijkonderwijs (pro) of een entree-opleiding in het mbo.

Vso of pro gevolgd

Als u vso of pro heeft gevolgd, krijgt u geen gesprek met een arbeidsdeskundige of arts. U krijgt dan meteen een Indicatie banenafspraak en komt in het doelgroepregister.

Geen vso of pro

Als u geen vso of pro heeft gevolgd, kunt u misschien toch een Indicatie banenafspraak krijgen. We hebben dan medische informatie nodig.

De gemeente kan een indicatie voor u aanvragen op Advies, indicatie of consult aanvragen.

U kunt ook zelf een Indicatie banenafspraak aanvragen door een Beoordeling arbeidsvermogen aan te vragen.

Krijgt u geen Indicatie banenafspraak? En kunt u werken? Dan kan de gemeente u helpen bij het vinden van een baan. Of misschien krijgt u een uitkering van de gemeente.

Met een Indicatie banenafspraak staat u tot uw AOW-leeftijd in het doelgroepregister.

Met een Indicatie banenafspraak kunt u naar de gemeente gaan. Zij helpen u bij het vinden van een baan. Of ga zelf op zoek naar vacatures. In uw cv op werk.nl kunt u, als u dat wilt, het vakje ‘Banenafspraak’ aanvinken. Als werkgevers iemand uit de doelgroep van de banenafspraak zoeken, vinden ze uw cv.