Bent u werkgever in de sector Overheid en Onderwijs (O&O)? En heeft u een werknemer die langer dan 2 jaar ziek is en die u niet kunt herplaatsen? Als u deze werknemer om die reden wilt ontslaan en hij is het er niet mee eens, vraagt u bij ons een deskundigenoordeel O&O aan. U kunt het deskundigenoordeel O&O alleen aanvragen voor ambtenaren die onder de Cao Rijk vallen en die een tijdelijke of vaste aanstelling hebben. Dan gelden de bijzondere voorwaarden voor de sector O&O.

Heeft uw werknemer geen aanstelling, maar alleen een arbeidscontract? Dan is hij geen ambtenaar. U kunt het deskundigenoordeel O&O niet aanvragen.

Valt de medewerker onder de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra)? Dan gelden de standaardregels voor ontslag. Lees meer over ontslagaanvraag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid.

Het deskundigenoordeel O&O

Met een deskundigenoordeel O&O beoordelen wij:

  • Of uw werknemer binnen 6 maanden zijn eigen werk weer kan doen.
  • Of uw werknemer binnen 6 maanden ander werk binnen uw organisatie kan doen.

Een voorwaarde voor het aanvragen van een deskundigenoordeel O&O is dat wij na de 2 jaar ziekte van uw werknemer een re-integratieverslag hebben beoordeeld voor de WIA-aanvraag.

Aanvragen deskundigenoordeel Overheid en Onderwijs (O&O)

Uitzondering: als er geen re-integratieverslag is beoordeeld

Hebben wij na 2 jaar ziekte van uw werknemer geen re-integratieverslag beoordeeld? Vraag dan een functieongeschiktheidsadvies (FOA) O&O aan in plaats van een deskundigenoordeel O&O. Een functieongeschiktheidsadvies O&O is uitgebreider dan een deskundigenoordeel O&O. Hierbij beoordelen we ook:

  • Of uw werknemer langer dan 2 jaar ongeschikt is voor zijn werk.
  • Of u voldoende heeft gedaan om hem te laten re-integreren.
Aanvragen functieongeschiktheidsadvies Overheid en Onderwijs (O&O) Medisch advies van eigen arts voor functieongeschiktheidsadvies (O&O) Medisch advies van bedrijfsarts voor functieongeschiktheidsadvies (O&O)