U maakt het Plan van aanpak samen met de re-integratiebegeleider van UWV. Dit is soms de arts of arbeidsdeskundige van UWV. Voor het Plan van aanpak wordt de informatie uit de Probleemanalyse gebruikt.
U bespreekt samen of u uw oude werk weer helemaal of voor een deel kunt doen. En ook of u misschien ander werk moet zoeken. En welke functies passen bij uw interesses en mogelijkheden.
Let op: Als u een Ziektewet-uitkering heeft en wel een werkgever, dan werkt u samen met uw werkgever aan uw re-integratie.
In het Plan van aanpak staan de volgende afspraken:
- Wat u gaat doen om beter te worden. En wat u gaat doen om weer te kunnen werken.
- Of u moet solliciteren en hoe vaak. En op welk soort werk.
- Dat u werk moet aannemen dat past bij wat u kunt en weet. En dat past bij uw situatie en gezondheid. Welk soort werk dit voor u is, beoordeelt UWV. Dit kan in de loop van de tijd veranderen.
- Welke hulp u van UWV kunt krijgen bij uw re-integratie.
- Hoe vaak u contact heeft met uw re-integratiebegeleider.
- Wat u van het Plan van aanpak vindt en van de gemaakte afspraken.
Let op: Bent u uitzendkracht, dan maken we extra afspraken. Het uitzendbureau waar u het laatst voor gewerkt heeft, helpt u dan bij het vinden van passend werk.
Het Plan van aanpak bespreekt u regelmatig met uw re-integratiebegeleider. Als het niet lukt om de afspraken na te komen, neem dan op tijd contact op met uw re-integratiebegeleider. Samen past u dan het plan aan.
Als u het niet eens bent met het Plan van aanpak, kunt u ertegen bezwaar maken.