Op rijksoverheid.nl vindt u meer informatie over landen waarmee de EU een handelsakkoord heeft.
De werkvergunning is maximaal 1 jaar geldig.
De werkgever vraagt een TWV aan als de werknemer maximaal 90 dagen in Nederland werkt. Als de werknemer langer dan 90 dagen in Nederland werkt, vraagt de werkgever een GVVA aan. Het verschilt per situatie welke werkvergunning de werkgever moet aanvragen. De algemene voorwaarden voor een TWV staan op uwv.nl. De algemene voorwaarden voor een GVVA staan op de website van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).
Naast de algemene voorwaarden gelden de volgende voorwaarden bij het aanvragen van een werkvergunning voor een werknemer die afkomstig is uit een land waarmee de EU een handelsakkoord heeft afgesloten:
- De werknemer is 18 jaar of ouder.
- De werknemer is in dienst bij een werkgever uit een land waarmee de EU een handelsakkoord heeft afgesloten, of hij werkt tijdelijk als zelfstandige in Nederland.
- De werknemer heeft minimaal een opleiding op hbo-niveau.
- De werknemer heeft 3 jaar werkervaring of hij werkt minimaal 6 jaar als zelfstandige.
- Het loon van de werknemer is marktconform. Dat betekent dat het loon normaal is voor het werk dat de werknemer met deze kennis en ervaring gaat doen.
- De zelfstandige moet minimaal 70% van het wettelijk minimumloon ontvangen.
- De sector waarin de medewerker werkt, valt onder het handelsakkoord.
- De werkgever regelt voor de werknemer een veilige en schone plek om te wonen.
De werkgever stuurt het volgende mee met de aanvraag van de werkvergunning:
- Kopie of samenvatting van het dienstverleningscontract met eindgebruiker.
- Kopie van diploma’s of getuigschriften van hbo of universiteit.
- Cv met werkervaring.
- Zelfstandige dienstverleners: bewijs van inschrijving van de onderneming in een land waarmee de EU een handelsakkoord heeft afgesloten.
- Dienstverleners op contractbasis: arbeidsovereenkomst met werkgever in een land waarmee de EU een handelsakkoord heeft afgesloten of overplaatsingsbrief.