De (ex-)werkgever ontvangt de beslissing over de uitkering van de (ex-)werknemer. Daarna kan de (ex-)werkgever bezwaar maken tegen deze beslissing. De (ex-)werkgever mag daarvoor iemand machtigen.

Maakt een (ex-)werkgever geen bezwaar tegen de beslissing? Of is deze niet op de hoogte van het bezwaar van de (ex-)werknemer? Dan kunnen wij de (ex-)werkgever betrekken in de bezwaarprocedure. Wij sturen de (ex-)werkgever dan een brief. De (ex-)werkgever geeft vervolgens aan of deze betrokken wil worden bij het bezwaar.

De (ex-)werkgever krijgt van ons informatie tijdens de bezwaarprocedure. Voor de privacy van de (ex-)werknemer zijn er wel regels.

Geen medische gegevens naar werkgever

De (ex-)werkgever ontvangt geen medische gegevens van de (ex-)werknemer.

Bijwonen hoorzitting

De (ex-)werkgever mag bij de hoorzitting zijn, behalve het gedeelte waar het gaat over de gezondheid van de (ex-)werknemer.

Gemachtigde en medische gegevens

De (ex-)werkgever mag een gemachtigde inschakelen met wie wij de medische gegevens mogen delen. En die aanwezig mag zijn bij de hele hoorzitting. Dit mag alleen als de gemachtigde arts of advocaat is. Of als de gemachtigde van ons toestemming heeft gekregen de medische gegevens te zien.

Er gelden 2 afspraken:

  • De gemachtigde mag de medische gegevens niet delen of bespreken met de werkgever. 
  • De gemachtigde mag deze gegevens alleen gebruiken voor de behandeling van het bezwaar.