Wijzigingen kunnen invloed hebben op de hoogte of het einde van uw WAO-uitkering. Geef wijzigingen daarom op tijd door. Zo voorkomt u dat u onterecht te veel uitkering ontvangt.

Uw WAO-uitkering stopt in de volgende situaties.

U bereikt de AOW-leeftijd

Uw WAO-uitkering stopt automatisch als u de AOW-leeftijd bereikt. U krijgt van ons een brief waarin staat wat de laatste betaaldatum is.

U kunt weer werken

Uw WAO-uitkering kan stoppen als u (meer) gaat verdienen. Wij verlagen namelijk uw uitkering met uw inkomsten uit werk. Als u het werk niet volhoudt, kunt u opnieuw WAO aanvragen. Pas na 5 jaar verlagen wij uw uitkering blijvend.

U zit in detentie

Als u langer dan 1 maand in detentie zit, stopt uw uitkering. U moet dit aan ons doorgeven. Detentie is bijvoorbeeld een gevangenis, huis van bewaring of tbs-kliniek.

U verhuist naar het buitenland

Uw WAO-uitkering stopt als u verhuist naar een land waarmee Nederland geen afspraken heeft gemaakt. U leest hier meer over op Een WIA- of WAZ-uitkering meenemen naar het buitenland.

U stopt zelf uw WAO-uitkering

U kunt ook zelf uw WAO-uitkering stopzetten.

U overlijdt

De gemeente geeft uw overlijden automatisch aan ons door. Soms hebben de nabestaanden recht op een overlijdensuitkering. 

Als uw uitkering stopt, moet u de documenten van uw uitkering minimaal 2 jaar bewaren. Als wij ernaar vragen, bent u namelijk verplicht om documenten aan ons te laten zien. Dat geldt bijvoorbeeld voor loonstroken en sollicitatiebrieven, maar ook voor arbeidsovereenkomsten.