Nieuwe werkvergunning aanvragen voor een asielzoeker

geplaatst op 08 februari 2024

Werkt er een asielzoeker bij u met een werkvergunning? Sinds 29 november 2023 mogen werkvergunningen van asielzoekers langer gelden dan 24 weken. Als u nog een lopende vergunning heeft, kunt u misschien een nieuwe vergunning aanvragen.

Nieuwe maximale duur

De werkvergunning van een asielzoeker mag nu gelden voor de maximale duur van het Vreemdelingen Identiteitsbewijs (W-document). Als het W-document langer geldig is dan de huidige werkvergunning, kunt u dus een nieuwe werkvergunning aanvragen. Dit doet u via het werkgeversportaal. De nieuwe vergunning kan dan aansluiten op de eerder verleende vergunning. Er zit geen wachttijd tussen de 2 vergunningen.

Uw vragen over werkvergunningen

Heeft u meer vragen over werkvergunningen of werknemers uit het buitenland? Dan kunt u terecht bij het Landelijk Steunpunt Arbeidsmigratie (LSA). Het LSA kan u ondersteunen vanaf het begin van uw zoektocht naar nieuwe werknemers. En komt soms met verrassende adviezen over werknemers binnen de Europese Economische Ruimte (EER) en Zwitserland, die zonder werkvergunning aan het werk kunnen. Lees hierover meer in een interview met LSA-adviseur Samira Belhadj.

Naar de voorwaarden voor de werkvergunning en de contactgegevens van het LSA

Service & contact

Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Wij helpen u graag!

Service & contact

Nieuwsbrief Werkgevers

Ontvang elke maand de nieuwsbrief en mis geen belangrijke informatie over o.a. tegemoetkomingen en wet- en regelgeving.

Meld u hier aan

Heeft u gevonden wat u zocht? Ja Nee, terug naar zoekresultaten

sluiten