In 2024 werken we verder aan de realisatie van onze strategie Meer ruimte voor de menselijke maat in dienstverlening. We willen dat al onze cliënten zich door ons gezien, gehoord en geholpen voelen. Daarom gaan we uit van wat cliënten nodig hebben van ons. We werken onder andere aan het verbeteren van de begeleiding van cliënten naar werk, met name door de ontwikkeling van regionale Werkcentra. Verder dragen we bij aan de verbetering van wet- en regelgeving. Deze moet begrijpelijker en beter uitvoerbaar zijn.

We willen een aantrekkelijke werkgever zijn en blijven, met medewerkers die met plezier hun vakmanschap inzetten voor onze cliënten. Dat is belangrijk, want ook wij ervaren een krappe arbeidsmarkt; dat zal naar verwachting ook zo blijven.

De verbetering van onze dienstverlening draagt bij aan het zo belangrijke herstel van vertrouwen in de overheid. De komst van een nieuw kabinet brengt voor UWV ook onzekerheden met zich mee. Wij hopen dan ook in een vroeg stadium een bijdrage te kunnen leveren aan de ideeënvorming van een nieuw kabinet. We zijn ons ervan bewust dat de verandering en dynamiek die onze nieuwe strategie binnen de organisatie met zich meebrengt, een groot beroep doet op de inzet en flexibiliteit van onze medewerkers. We gaan ervan uit dat de ingeslagen weg naar meer ruimte voor de menselijke maat steeds belangrijker is, gelet op de vraag vanuit de samenleving. In 2024 gaan we daarom onverminderd en in goede samenwerking met alle betrokkenen door met het zetten van de juiste stappen om onze dienstverlening aan burgers en werkgevers verder te verbeteren.